Objevte zázračný squalan a 6 způsobů jeho použití v péči o pleť

2 položek celkem
MW8A3915 new2
1 600 Kč

Tam, kde produkty na bázi samotné kyseliny hyaluronové nestačí, přichází na pomoc squalan.  Proč je kombinace kyseliny hyaluronové a squalanu tou nejlepší výživou pro...

0021
SQ a HA 2c
Akce
ZDARMAZDARMA 3 000 Kč –20 %
2 400 Kč

Je to jako být každý den u kosmetičky. Balíček omlazujícího a vyživujícího séra vám pomůže dosáhnout přímo profesionálních výsledků. Jak vám používání obou sér pomůže dosáhnout...

0070

Squalan je tzv. suchý olej. Tam, kde produkty na bázi samotné kyseliny hyaluronové nestačí, přichází na pomoc právě tato látka. Squalan je obsažen v našem vyživujícím séru a pomáhá zvláště u velmi suché pleti. Kůži promašťuje, ale nezanechává mastnou stopu. 

Co o squalanu víme díky žralokům?

Squalan je přírodní organická sloučenina tělu vlastní, která byla poprvé izolována z jater žraloka. Dnes už je však možné ji získat i z jiných zdrojů, např. z olivového oleje nebo laskavcových semínek, a tedy veganskou cestou. V lidském těle najdeme squalan uvnitř mazových žláz, ale také v celém nervovém systému a v mozku. Zastává mnoho důležitých funkcí. Má pozitivní vliv na metabolismus cholesterolu, je silným antioxidantem, ochraňuje pokožku a zrak a detoxikuje xenobiotika (= látky tělu cizí, např. léčiva, jedy a průmyslové chemikálie, které jsou následně vylučovány z těla). 

Pomáhá také s obnovením struktury vlasových a kožních tkání, a proto se squalan využívá jako účinná látka v přírodní kosmetice. Snadno se vstřebává do pokožky a proniká póry, aniž by je zanášel. Jedná se o tzv. suchý olej, který kůži ihned hydratuje a rozjasňuje.

Jakou roli mají žraloci?

Žraloci jsou známí svojí imunitou proti rakovině a předpokládá se, že je to právě díky vysoké hladině squalanu. Také squalan obsažený v olivovém oleji je považován za příčinu nízkého výskytu rakoviny ve středomořské oblasti (zdroj: Journal of Cancer Epidemiology 1997). 


Studie z roku 2006 publikovaná v International Journal of Cancer ukazuje, že squalan aplikovaný na kůži velmi efektivně chrání pokožku před vznikem tumorů. Tato hypotéza je stále předmětem zkoumání.

 

Přínos squalanu na povrchu pokožky i v jejích hlubších vrstvách

Na základě zjištění o přínosech squalanu jsme vyvinuli unikátní Vyživující sérum kyseliny hyaluronové se squalanem, které obsahuje speciálně upravenou nanomolekulární kyselinu hyaluronovou rozpustnou v tuku. Přípravek je tak pro své výjimečné hydratační vlastnosti vhodný zejména pro suchou nebo zralou pleť. Kyselina hyaluronová, která je obsažená v séru na pleť jak v nanomolekulárním, tak ve vysokomolekulárním složení, pečuje o pokožku zevnitř i na povrchu a udržuje ji neustále hydratovanou.

Squalan přichází na pomoc tam, kde anti age kosmetika na bázi samotné kyseliny hyaluronové nestačí.

6 způsobů použití Vyživujícího séra se squalanem 

Squalan přináší téměř zázračný účinek ve výživě pokožky od hlavy k patě. Víte, na co všechno jej můžete použít?

  1. Na pleť: hydratace a výživa zralé pleti.
  2. Na vlasy: Vyživující sérum se squalanem můžete aplikovat i na roztřepené konečky vlasů.
  3. Na nehty: zpevňuje nehty a pomáhá s hojením záděrek.
  4. Na těhotenské bříško: pokud hledáte, co na strie, Vyživující sérum se squalanem je to pravé jako prevence před jejich vznikem.
  5. Na akné: pleťové sérum se squalanem je nekomedogenní, to znamená, že neucpává póry. Redukuje nadměrnou tvorbu kožního mazu a je tedy ideální jako vyživující péče pro pokožku se sklonem k tvorbě akné.
  6. Následná péče o tetování: Kyselina hyaluronová se squalanem zklidňuje čersté tetování a urychluje hojení až o polovinu oproti běžným přípravkům


Výhody našeho séra:

  • Kyselina hyaluronová chrání kůži proti vnějším vlivům.
  • Squalan dodatečně promašťuje pleť ale nezanáší póry.
  • Sérum pomáhá proti vráskám a redukuje strie.
  • Kyselina hyaluronová působí blahodárně při léčbě akné a dermatitidy.
  • Pokožka je jemnější, pružnější a plná života.

Rozdíly v terminologii

Termíny jako squalene, skvalen, squalan a skvalan nám na poslech znějí stejně, jednotlivé látky se však liší svým původem, stabilitou i trvanlivostí.

squalene, skvalen

čistě přírodní látka, která má kratší trvanlivost a je méně stabilní, proto není pro použití v kosmetice vhodná

squalan, skvalan

získává se úpravou skvalenu, je stabilnější než squalene a má delší trvanlivost, proto v kosmetice najdeme hlavně squalan

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz